Anderen over Menavita

Wat zeggen anderen over MenaVita?

Hoe hebben zij het werken met Barbara ervaren?
Lees hieronder het relaas van enkele recente cliënten en opdrachtgevers….

Positieve energie die aanstekelijk werkt

januari 2021

Na een burn-out lukte het mij niet om weer volledig te re-integreren in mijn werk. Door een fusie van de organisatie waarvoor ik werkte was ik de meeste van mijn collega’s kwijt, mijn werkplek was verhuisd waardoor ik een stuk verder moest reizen en de afdeling was drie keer zo groot geworden. Mijn werkplezier was ik volledig kwijt en mezelf ook. Ik kreeg geen enkele begeleiding vanuit mijn werkgever en watertrappelde om boven te blijven.

In Barbara vond ik iemand die naar me luisterde en met mij naar oplossingen wilde zoeken.
Ik vond bij haar het begrip en de ondersteuning die ik nodig had om weer op mezelf te vertrouwen en te kijken naar wat ik graag wilde, maar ook doortastendheid en ondanks de belemmeringen door de Coronacrisis bleef zij optimistisch in het zoeken naar werkervaringsplekken.
Ik heb ervoor gekozen om afscheid te nemen van de baan die ik niet wilde, heb nog steeds de ideale baan niet gevonden maar dat komt wel goed.
Vanaf het eerste telefoongesprek met Barbara voelde ik dat het goed zat en dat zij me verder kon helpen, zij is een warme persoonlijkheid met een oprechte belangstelling voor mensen en wat hen drijft, zij straalt positieve energie uit die aanstekelijk werkt daarin bevind zich haar kracht. Dankjewel voor alles Barbara! 

Henny

Binnen twee maanden een baan

december 2020

Na twee banen waarin ik niet erg gelukkig was, heb ik bij Barbara van Dalen van MenaVita aangeklopt. Ik dacht dat ik werken nooit leuk zou vinden en ik dacht dat ik, na het kiezen van een afwijkend pad in mijn carrière, maar weinig keuze had.

Barbara hielp me mijn valkuilen te ontdekken, uit te vinden waar ik op werkgebied blij van word en ze gaf mij tools om met voor mij stressvolle situaties om te gaan. Samen hebben we een strategie bepaald om snel een passende baan voor mij te vinden.

Door haar begeleiding ging ik beter solliciteren en kreeg ik er zelfs plezier in! Dat moet ik ook uitgestraald hebben, want ik had veel gesprekken en binnen twee maanden had ik een baan. En niet alleen dat; ook nog een die ik heel erg leuk vind!

Annick

Barbara brengt kandidaten in beweging

november 2020

Barbara is een betrokken en bevlogen coach die het belang van de kandidaat voorop heeft staan en daarbij altijd in mogelijkheden blijft denken. Zij weet voor de kandidaten vanaf het eerste moment met een positieve blik op een nieuwe toekomst m.b.t. werk zo’n nieuwe begin dichterbij te halen, realistisch te maken en in veel gevallen ook echt te verwezenlijken.
Ze weet daarbij voor de werkgever en/of opdrachtgever een hele goede verslaglegging vast te leggen en richt zich daarbij op zaken die van groot belang zijn, zoals: moet er iets van kortdurende scholing ingezet worden, hoe vinden we een Werk Ervaringsplaat zodat in de praktijk de belastbaarheid getoetst kan worden en zo kandidaat meer vertrouwen te geven in wat zij nog wel kunnen.
Barbara activeert, motiveert en brengt kandidaten letterlijk in beweging en hanteert daarbij een open en heldere communicatie.
De klanttevredenheidonderzoeken van VWSC wijzen uit dat kandidaten “zeer tevreden” zijn over de begeleiding van Barbara.

Ingrid Lessing

VWSC

Oprechte interesse

november 2020

Het is een plezier om met Barbara te mogen ‘sparren’. Een haar toevertrouwd re-integratietraject voert zij zelfstandig en met vaste hand naar een succesvolle finish. Het doel ligt altijd op maximaal, het resultaat is altijd optimaal. Haar oprechte interesse maakt dat zij open staat voor wat een ander bezig houdt, een kwaliteit die aan beide kanten van de tafel tot zijn recht komt. Ze gaat heilige huisjes daarbij niet uit de weg en zet een spectrum van re-integratietechnieken in om beweging te creëren. Haar vermogen om snel verbinding te maken en tot de kern door te dringen gaan gepaard met een warme belangstelling voor ieders levensverhaal. Barbara is een gedreven en loyale coach en echte vakvrouw. Haar bereidheid om zich voor langere tijd te verbinden aan een inhoudelijk thema als het onze, en zich dat tot in de puntjes eigen te maken is daar het bewijs van.

Ragna van Hummel

directeur Re-Turn

Terug naar een nieuw leven

oktober 2019

Barbara had de enorme klus om mij na mijn kanker weer richting werk te begeleiden. Makkelijk was het niet. Ik zat vol emotie en ik zat nog midden in een hele heftige nasleep. Ook richting werkgever had ik de nodige boosheid vanwege een afdeling waar veel gedoe is geweest.
Dankzij haar zijn de belangrijke eerste stappen gezet. Niet alleen door kordaat hele praktische en duidelijke afspraken met iedereen te maken, maar ook door me uit de tumult te halen en me contact te laten maken met het rustige en redelijke deel in mij.
Nu 3,5 jaar verder werk ik nog steeds op dezelfde plek, met plezier, en heb ik goede en leuke contacten met collega’s. Ik denk dat het zonder Barbara’s hulp niet (zo goed) was geslaagd. Want ik kon nauwelijks een stap zetten over de drempel daar.
Barbara’s coaching heeft een goede balans tussen zacht begrip en een stevige duw in de rug, weg uit de beperkende veiligheid, terug naar een nieuw leven. Ze is niet bang je te spiegelen. En dat had ik nodig. Het leven is na kanker misschien niet altijd rozengeur, maar ik heb in ieder geval weer een leven terug.
Dank je wel Barbara.

Maarten

Geen standaard loopbaancoachingstraject

december 2017

Een half jaar geleden liep ik om allerlei redenen nogal vast in mijn werk. Dat was niet voor het eerst. In het verleden had ik daarom al twee keer een traject met een loopbaancoach gevolgd. Beide keren had dat tot gevolg dat ik van baan veranderde. Beide keren had ik achteraf het gevoel dat het slechts ‘cosmetische’ veranderingen waren. Een diepe onvrede over het type werk dat ik deed, stak na een aantal jaren weer de kop op. Omdat ik inmiddels op een leeftijd en in een situatie ben dat snel van baan wisselen niet meer de meest voor de hand liggende oplossing is, besloot ik dat ik deze keer met een loopbaancoach wilde praten die ook ‘zijnscoach’ of ‘essentiecoach’ is. Ik hoopte met zo iemand bij mijn diepere drijfveren uit te kunnen komen, om van daaruit op zoek te gaan naar werk dat duurzaam bij me past. Zo  kwam ik bij Barbara terecht. Dat was een gouden greep!

Barbara doet wat ze belooft: ze draait geen standaard loopbaancoachingstraject met je af, maar ze gaat met je op zoek naar waar het bij jou écht om gaat. In mijn geval was dat geen lange zoektocht: doordat ik al veel ‘voorwerk’ had verricht met de andere coachingtrajecten en de verschillende banen die ik heb gehad, kwamen we in een paar sessies bij de essentie uit. Het resultaat is in mijn ogen verbluffend: ik blijf (voorlopig althans) bij mijn huidige werkgever. Met Barbara’s hulp ben ik gaan inzien waar mijn echte behoeften op werkgebied liggen. Van daaruit was het voor mij nog maar een kleine stap naar het realiseren van die behoeften. Met als gevolg dat ik nu weer met plezier naar mijn werk ga én dat ik een perspectief heb op langere termijn. Ik weet nu wat ik écht wil – en dan is het niet zo moeilijk meer om daar te komen. Als het een keer wel weer even moeilijk wordt, weet ik nu beter hoe ik daarmee om kan gaan. En als ik het echt even niet meer weet… ga ik gewoon weer naar Barbara!

Hiske

Een mooie reis

januari 2015

Barbara, je bent een aardig, meevoelend en meedenkend iemand die de kwaliteiten in iemand naar boven haalt. Soms heb ik je ook wel vervloekt. Mijn god, wat was dit voor mij een zwaar proces. Nadenken over dingen waar ik normaal nog nooit over nagedacht had. Van alles kwam er aan bod. Niet alleen weer naar werk toe na ziekte. Maar ook hoe ik tegen bepaalde dingen aan keek in het leven. Hoe collega’s over me dachten. Wat mijn kwaliteiten waren. Echt geen idee had ik.
Nu een jaar later kreeg ik een mail hoe het met me ging enz. En weer met vragen waar ik eens goed over na moet denken. Wat was dit een mooie reis om samen met jou door heen te gaan.

Diane

Heldere en bruikbare handvatten

november 2014

Vorig jaar kwam ik in contact met Barbara na een periode van ziek zijn en het verliezen van mijn baan. Zij reikte mij heldere en bruikbare handvatten aan en door haar vraagstelling creëerde zij nieuwe inzichten in mijn gedachtegang. Ik was blij met de ruimte die zij handhaafde om mijn eigen regie te voeren, en waar nodig mij te prikkelen om uit mijn comfortzone te komen. De sollicitatiebrief die ik uiteindelijk na de sluitingsdatum opstuurde, de schroom die ik opzij kon zetten om telefonisch contact op te nemen en gerichte vragen die ik toen kon stellen resulteerde in een baan!

Karin

Een goede coach en een mooi mens

oktober 2014

Ik heb Barbara eind 2014 gevraagd me te begeleiden bij de stap naar zelfstandig ondernemerschap als juridisch HR adviseur in 2015. Barbara heeft mij professioneel, duidelijk en emphatisch  begeleid. Ze heeft me op een objectieve en integere manier een heldere spiegel voor weten te houden. Het is uiteindelijk aan mij de keuze: niets doen was en is geen optie. En daar waar ik draalde om beslissingen te nemen werd de vinger feilloos op de juiste, soms zere, plek gelegd en hielp ze me de focus te houden. Barbara’s coaching stopt niet bij de beëindiging van het traject. Haar nazorg blijft mij de tools aanreiken in mijn verdere ontwikkeling en in het me blijven focussen om bewust mijn oplossingsrichtingen te onderzoeken.
Zij informeert belangstellend naar de voortgang, zoekt me op en blijft met me in gesprek. Kortom: een goede coach en een mooi mens.

Monique

Mijn anker teruggegeven

september 2014

Ontzettend bedankt voor je goede begeleiding. Je hebt me mijn anker in mezelf teruggegeven, of beter: me geholpen het terug te krijgen. Door je liefdevolle aandacht, mooie inzichten en goede aanwijzingen. Ik wens jou (en mezelf) nog een lang en leerrijk leven!

Anoniem