Anderen over Menavita

Wat zeggen anderen over MenaVita?

Hoe hebben zij het werken met Barbara ervaren?
Lees hieronder het relaas van enkele recente cliënten en opdrachtgevers….

Volledig geïntegreerd

Juni 2024

Inmiddels volledig geïntegreerd na een zorgvuldig begeleid traject door Barbara. Haar persoonlijke interesse en welgemeend begrip in combinatie met haar professionele skills maakten de gesprekken waardevol. Ze dringt op de goede momenten aan om meer te vertellen dan je misschien van plan was maar dat helpt alleen maar om alles wat van belang is ook echt aan bod te laten komen.

 

Claire

Ontzettend dankbaar

Mei 2024

Na een zware periode ben ik ontzettend dankbaar voor het warme en ondersteunende re-integratietraject met Barbara.
De toegankelijkheid en betrokkenheid van haar is opmerkelijk. Door middel van waardevolle sessies en praktische tips heeft zij mij enorm geholpen. Dankzij haar begeleiding ben ik succesvol gere-integreerd bij mijn huidige werkgever.
Ik kan Barbara van harte aanbevelen aan iedereen die een soortgelijk pad bewandelt.

 

Renske

Liefdevolle, betrokken,
goede coach met een warm hart.

December 2023

Lieve Barbara, ik ben ontzettend dankbaar dat je mijn re-integratiecoach was voor een jaar waarin alles in vogelvlucht gebeurde, en jij altijd voor mij klaar stond.
Je hebt mij héél goed en fijn geholpen met mijn persoonlijke groei en nieuwe ervaringen in het solliciteren die voor mij onbekend waren. Je nam altijd de tijd voor mij, en onze gesprekken,(soms met een lach of met een traan) gaven inzicht en rust zodat ik weer met volle vertrouwen verder kon.

Barbara, een goede coach, professioneel betrokken vakvrouw die haar werk met veel passie doet!
Heel erg bedankt voor de fantastische begeleiding, je luisterend oor,goede adviezen en de fijne gesprekken samen. Op Barbara kun je vertrouwen, ze doet wat ze belooft en staat altijd met raad en daad voor je klaar!

Barbara bedankt voor wie je was, wie je bent,voor elk moment.
Mooi Mens!

Hartelijke groet,

Liesbeth

 Een goede coach met haar hart op de juiste plek.

Juli 2023

Na jaren last te hebben gehad van een burn-out en depressie, waarbij meerdere behandelaren geprobeerd hebben om mij weer werk-fit te krijgen, kwam ik in contact met Barbara. Op dat moment zat ik in een diep dal. Barbara heeft me vanaf dag 1 positief benaderd en motiverende woorden gegeven. Ze weet goed aan te voelen wat de behoeftes zijn van de ander. Haar manier van werken zou ik beschrijven als pragmatisch, doelgericht en flexibel.

Wanneer ik soms door de bomen het bos niet meer kon zien, wist Barbara mij altijd weer inzicht te geven in de situatie. Nadruk te leggen op wat op dat moment belangrijk was voor mij, zodat ik niet in een zijspoor belandde. Dat is erg fijn als je eigen denkvermogen beïnvloed is geraakt door mentale problemen. Langzaam maar zeker begon ik weer wat zelfvertrouwen te krijgen en ondertussen heeft Barbara mij ontzettend geholpen om mijn cv weer up to date te maken. Elke keer dat ik overweldigd raakte door de omstandigheden bood ze een luisterend oor en pragmatische oplossingen.

Eigenlijk ging het vanaf dat moment best snel. Voordat ik het wist had ik een aantal sollicitatiegesprekken. Inmiddels ben ik al langer dan een maand aan het werk. Het bevalt erg goed op mijn nieuwe werkplek en intussen heb ik contact gehouden met Barbara. Ook nu weet ze de juiste vragen te stellen zodat ik goed kan reflecteren hoe het gaat en of ik niet in oude patronen verval. Dat is erg fijn.

Al met al ben ik hartstikke tevreden hoe het traject is verlopen met Barbara. Op het begin was het even wennen aan haar manier van werken. Soms kon ze best streng zijn daar waar het moest, bijvoorbeeld wanneer ik me aan bepaalde deadlines moest houden. Daar voelde ik soms wel wat weerstand van mijn kant, maar achteraf ben ik blij dat ze dat heeft gedaan. Mij viel het overigens ook op dat ze haar werk met gevoel doet. Tegelijkertijd weet ze ook professioneel te blijven. Een hele fijne combinatie van eigenschappen. Kortom, ik zou het eenieder gunnen om met Barbara weer werk-fit te worden.

Khalid

Trots, dankbaar en sterker dan ooit

maart 2022

Als ik terugdenk aan mijn allereerste gesprek met Barbara, hoe emotioneel, boos, verdrietig, onrustig en moe ik was en in eerste instantie alleen maar weg wilde bij mijn werkgever omdat ik geen andere uitweg meer zag. En als ik mezelf nu zie een half jaar later vol energie, vrolijk en nog steeds werkzaam bij dezelfde werkgever maar nu weer met zoveel plezier, dan voel ik me trots, dankbaar en sterker dan ooit.
Dit heb ik voor een heel groot deel te danken aan Barbara, die mij met behulp van oefeningen, tests en gesprekken weer rust gaf, echt naar mij luisterde en ervoor zorgde dat ik uiteindelijk zelf de weg terug naar boven weer vond.

Een jaar geleden heb ik mij ziek gemeld omdat ik opgebrand was en na een periode van rust begon ik voorzichtig te re-integreren. Er werd mij helaas medegedeeld dat terugkeer naar mijn eigen functie niet meer mogelijk was en daar was ik aanvankelijk zeer verontwaardigd over, maar later realiseerde ik me dat het bij nader inzien niet verkeerd is om na zoveel jaar van functie te veranderen. Gedurende mijn re-integratie was Barbara een grote steun voor mij en hielp mij in mijn zoektocht naar een geschikte functie in een prettige omgeving. Gedurende het verloop van onze gesprekken werd alles steeds duidelijker voor mij, soort functie, de juiste omgeving en ik kreeg steeds meer rust, mijn energie begon weer te stromen en ik pakte steeds meer mijn eigen regie. Door mijn eigen initiatief ben ik nu terecht gekomen op een afdeling, die ik jaren geleden al heel interessant vond en het was altijd een wens van mij om daar te kunnen werken, niet alleen vanwege het werk maar ook vanwege de sfeer. Door de gesprekken en de juiste vragen die Barbara aan mij stelde, viel het kwartje en zag ik ineens weer licht na een lange periode van duisternis.

Ik zou Barbara zeer zeker aanraden voor een goede begeleiding van re-integratie en loopbaanbegeleiding en ben haar zeer dankbaar voor de fijne gesprekken!

Barbara L.

Ik gun iedereen een Barbara!

juni 2022

Door een samenloop van omstandigheden (werk, maar ook privé, met een verleden met kanker) kwam ik in een 2e spoortraject terecht met begeleiding van iemand buiten de organisatie. Ik had daar wel eens van gehoord van mensen om mij heen; iemand die je helpt met het oppoetsen van je cv en vooral zegt wat je “moet” doen. Nou, daar zat ik niet op te wachten hoor!

Hoe groot was mijn verbazing al na 1 (online) meeting met Barbara; dit zou niet alleen het oppoetsen van mijn cv worden😊

Ik moest wel even wennen aan haar; ze was nog steeds een 2e spoor-begeleider, waarvan ik van alles “moest”. Maar al snel was Barbara veel meer dan dat; ze spiegelde mij in het begin, waardoor ik meer inzicht kreeg in mijn eigen denken en handelen (soms confronterend, maar heel helpend!). Ze had op bijna al mijn vragen een antwoord, zo niet, dan ging zij het uitzoeken en kwam alsnog met een antwoord. Ik ben soms eigenwijs geweest, maar daar heeft ze goed op ingespeeld met veel geduld. Soms met streng zijn, omdat ik dat nodig had én omdat er nou eenmaal richtlijnen zijn in zo’n traject waar men zich aan moet houden. Ze is heel professioneel, maar tegelijk ook heel persoonlijk, wat ik heel fijn vond.

Alles maakte dat ik me heel erg op mijn gemak voelde bij Barbara, wat mijn proces alleen maar ten goede is gekomen!

Het duurde even voordat ik mezelf en daadwerkelijk ander werk gevonden had, maar door het hele proces met Barbara is het mij (ons!) gelukt! Ik heb nu een functie die ik aan het begin van mijn proces niet had aangedurfd. Nu ben ik alweer 5 maanden met veel plezier aan het werk en kan terugkijken op een fijne samenwerking; Ik gun iedereen een Barbara!!

Mariëlle

Overzicht, vertrouwen in mezelf en trots op wat ik kan

juni 2022

Zeer helpend en ondersteunend.
Barbara is een fantastisch warm persoon waarbij ik bij mijn eerste contact voelde dat ze iets voor mij kon betekenen.
Na een lange weg van behandelingen die ik na een diagnose kanker heb moeten doorstaan zorgde ervoor dat ik langere tijd niet heb kunnen werken. Vanaf het moment dat weer de ruimte kreeg, kwam ik via mijn werkgever met Barbara in contact. Tot op de dag van vandaag ben ik daar dankbaar voor. Mijn werkgever straalde vertrouwen naar mij uit en bracht mij in contact met de juiste persoon. Haar warmte, luisterend oor, perfect aansluiting zorgde voor een succes. Door de ondersteuning van Barbara kreeg ik overzicht, vertrouwen in mijn kunnen maar ook het gevoel dat ik het fantastisch heb gedaan en nog steeds doe.
Barbara luisterde, had begrip en kon mij de juiste vragen stellen waardoor ik weer stappen durfde te maken. Ook haar manier van sturen was heel prettig en zorgde ervoor dat ik soms even een pas op de plaats maakte en niet te streng voor mezelf moest zijn.
Barbara 1000x dank voor je ondersteuning. Trots op mijn proces en ik kijk er naar uit om over een tijdje te laten weten dat het nog steeds goed met me gaat. Qua gezondheid maar ook met mijn werk.

Anneli

Positieve energie die aanstekelijk werkt

januari 2021

Na een burn-out lukte het mij niet om weer volledig te re-integreren in mijn werk. Door een fusie van de organisatie waarvoor ik werkte was ik de meeste van mijn collega’s kwijt, mijn werkplek was verhuisd waardoor ik een stuk verder moest reizen en de afdeling was drie keer zo groot geworden. Mijn werkplezier was ik volledig kwijt en mezelf ook. Ik kreeg geen enkele begeleiding vanuit mijn werkgever en watertrappelde om boven te blijven.

In Barbara vond ik iemand die naar me luisterde en met mij naar oplossingen wilde zoeken.
Ik vond bij haar het begrip en de ondersteuning die ik nodig had om weer op mezelf te vertrouwen en te kijken naar wat ik graag wilde, maar ook doortastendheid en ondanks de belemmeringen door de Coronacrisis bleef zij optimistisch in het zoeken naar werkervaringsplekken.
Ik heb ervoor gekozen om afscheid te nemen van de baan die ik niet wilde, heb nog steeds de ideale baan niet gevonden maar dat komt wel goed.
Vanaf het eerste telefoongesprek met Barbara voelde ik dat het goed zat en dat zij me verder kon helpen, zij is een warme persoonlijkheid met een oprechte belangstelling voor mensen en wat hen drijft, zij straalt positieve energie uit die aanstekelijk werkt daarin bevind zich haar kracht. Dankjewel voor alles Barbara! 

Henny

Binnen twee maanden een baan

december 2020

Na twee banen waarin ik niet erg gelukkig was, heb ik bij Barbara van Dalen van MenaVita aangeklopt. Ik dacht dat ik werken nooit leuk zou vinden en ik dacht dat ik, na het kiezen van een afwijkend pad in mijn carrière, maar weinig keuze had.

Barbara hielp me mijn valkuilen te ontdekken, uit te vinden waar ik op werkgebied blij van word en ze gaf mij tools om met voor mij stressvolle situaties om te gaan. Samen hebben we een strategie bepaald om snel een passende baan voor mij te vinden.

Door haar begeleiding ging ik beter solliciteren en kreeg ik er zelfs plezier in! Dat moet ik ook uitgestraald hebben, want ik had veel gesprekken en binnen twee maanden had ik een baan. En niet alleen dat; ook nog een die ik heel erg leuk vind!

Annick

Oprechte interesse

november 2020

Het is een plezier om met Barbara te mogen ‘sparren’. Een haar toevertrouwd re-integratietraject voert zij zelfstandig en met vaste hand naar een succesvolle finish. Het doel ligt altijd op maximaal, het resultaat is altijd optimaal. Haar oprechte interesse maakt dat zij open staat voor wat een ander bezig houdt, een kwaliteit die aan beide kanten van de tafel tot zijn recht komt. Ze gaat heilige huisjes daarbij niet uit de weg en zet een spectrum van re-integratietechnieken in om beweging te creëren. Haar vermogen om snel verbinding te maken en tot de kern door te dringen gaan gepaard met een warme belangstelling voor ieders levensverhaal. Barbara is een gedreven en loyale coach en echte vakvrouw. Haar bereidheid om zich voor langere tijd te verbinden aan een inhoudelijk thema als het onze, en zich dat tot in de puntjes eigen te maken is daar het bewijs van.

Opdrachtgever

Barbara brengt kandidaten in beweging

november 2020

Barbara is een betrokken en bevlogen coach die het belang van de kandidaat voorop heeft staan en daarbij altijd in mogelijkheden blijft denken. Zij weet voor de kandidaten vanaf het eerste moment met een positieve blik op een nieuwe toekomst m.b.t. werk zo’n nieuwe begin dichterbij te halen, realistisch te maken en in veel gevallen ook echt te verwezenlijken.
Ze weet daarbij voor de werkgever en/of opdrachtgever een hele goede verslaglegging vast te leggen en richt zich daarbij op zaken die van groot belang zijn, zoals: moet er iets van kortdurende scholing ingezet worden, hoe vinden we een Werk Ervaringsplaat zodat in de praktijk de belastbaarheid getoetst kan worden en zo kandidaat meer vertrouwen te geven in wat zij nog wel kunnen.
Barbara activeert, motiveert en brengt kandidaten letterlijk in beweging en hanteert daarbij een open en heldere communicatie.
De klanttevredenheidonderzoeken van VWSC wijzen uit dat kandidaten “zeer tevreden” zijn over de begeleiding van Barbara.

Ingrid Lessing

VWSC

Terug naar een nieuw leven

oktober 2019

Barbara had de enorme klus om mij na mijn kanker weer richting werk te begeleiden. Makkelijk was het niet. Ik zat vol emotie en ik zat nog midden in een hele heftige nasleep. Ook richting werkgever had ik de nodige boosheid vanwege een afdeling waar veel gedoe is geweest.
Dankzij haar zijn de belangrijke eerste stappen gezet. Niet alleen door kordaat hele praktische en duidelijke afspraken met iedereen te maken, maar ook door me uit de tumult te halen en me contact te laten maken met het rustige en redelijke deel in mij.
Nu 3,5 jaar verder werk ik nog steeds op dezelfde plek, met plezier, en heb ik goede en leuke contacten met collega’s. Ik denk dat het zonder Barbara’s hulp niet (zo goed) was geslaagd. Want ik kon nauwelijks een stap zetten over de drempel daar.
Barbara’s coaching heeft een goede balans tussen zacht begrip en een stevige duw in de rug, weg uit de beperkende veiligheid, terug naar een nieuw leven. Ze is niet bang je te spiegelen. En dat had ik nodig. Het leven is na kanker misschien niet altijd rozengeur, maar ik heb in ieder geval weer een leven terug.
Dank je wel Barbara.

Maarten

Geen standaard loopbaancoachingstraject

december 2017

Een half jaar geleden liep ik om allerlei redenen nogal vast in mijn werk. Dat was niet voor het eerst. In het verleden had ik daarom al twee keer een traject met een loopbaancoach gevolgd. Beide keren had dat tot gevolg dat ik van baan veranderde. Beide keren had ik achteraf het gevoel dat het slechts ‘cosmetische’ veranderingen waren. Een diepe onvrede over het type werk dat ik deed, stak na een aantal jaren weer de kop op. Omdat ik inmiddels op een leeftijd en in een situatie ben dat snel van baan wisselen niet meer de meest voor de hand liggende oplossing is, besloot ik dat ik deze keer met een loopbaancoach wilde praten die ook ‘zijnscoach’ of ‘essentiecoach’ is. Ik hoopte met zo iemand bij mijn diepere drijfveren uit te kunnen komen, om van daaruit op zoek te gaan naar werk dat duurzaam bij me past. Zo  kwam ik bij Barbara terecht. Dat was een gouden greep!

Barbara doet wat ze belooft: ze draait geen standaard loopbaancoachingstraject met je af, maar ze gaat met je op zoek naar waar het bij jou écht om gaat. In mijn geval was dat geen lange zoektocht: doordat ik al veel ‘voorwerk’ had verricht met de andere coachingtrajecten en de verschillende banen die ik heb gehad, kwamen we in een paar sessies bij de essentie uit. Het resultaat is in mijn ogen verbluffend: ik blijf (voorlopig althans) bij mijn huidige werkgever. Met Barbara’s hulp ben ik gaan inzien waar mijn echte behoeften op werkgebied liggen. Van daaruit was het voor mij nog maar een kleine stap naar het realiseren van die behoeften. Met als gevolg dat ik nu weer met plezier naar mijn werk ga én dat ik een perspectief heb op langere termijn. Ik weet nu wat ik écht wil – en dan is het niet zo moeilijk meer om daar te komen. Als het een keer wel weer even moeilijk wordt, weet ik nu beter hoe ik daarmee om kan gaan. En als ik het echt even niet meer weet… ga ik gewoon weer naar Barbara!

Hiske

Een mooie reis

januari 2015

Barbara, je bent een aardig, meevoelend en meedenkend iemand die de kwaliteiten in iemand naar boven haalt. Soms heb ik je ook wel vervloekt. Mijn god, wat was dit voor mij een zwaar proces. Nadenken over dingen waar ik normaal nog nooit over nagedacht had. Van alles kwam er aan bod. Niet alleen weer naar werk toe na ziekte. Maar ook hoe ik tegen bepaalde dingen aan keek in het leven. Hoe collega’s over me dachten. Wat mijn kwaliteiten waren. Echt geen idee had ik.
Nu een jaar later kreeg ik een mail hoe het met me ging enz. En weer met vragen waar ik eens goed over na moet denken. Wat was dit een mooie reis om samen met jou door heen te gaan.

Diane

Heldere en bruikbare handvatten

november 2014

Vorig jaar kwam ik in contact met Barbara na een periode van ziek zijn en het verliezen van mijn baan. Zij reikte mij heldere en bruikbare handvatten aan en door haar vraagstelling creëerde zij nieuwe inzichten in mijn gedachtegang. Ik was blij met de ruimte die zij handhaafde om mijn eigen regie te voeren, en waar nodig mij te prikkelen om uit mijn comfortzone te komen. De sollicitatiebrief die ik uiteindelijk na de sluitingsdatum opstuurde, de schroom die ik opzij kon zetten om telefonisch contact op te nemen en gerichte vragen die ik toen kon stellen resulteerde in een baan!

Karin

Een goede coach en een mooi mens

oktober 2014

Ik heb Barbara eind 2014 gevraagd me te begeleiden bij de stap naar zelfstandig ondernemerschap als juridisch HR adviseur in 2015. Barbara heeft mij professioneel, duidelijk en emphatisch  begeleid. Ze heeft me op een objectieve en integere manier een heldere spiegel voor weten te houden. Het is uiteindelijk aan mij de keuze: niets doen was en is geen optie. En daar waar ik draalde om beslissingen te nemen werd de vinger feilloos op de juiste, soms zere, plek gelegd en hielp ze me de focus te houden. Barbara’s coaching stopt niet bij de beëindiging van het traject. Haar nazorg blijft mij de tools aanreiken in mijn verdere ontwikkeling en in het me blijven focussen om bewust mijn oplossingsrichtingen te onderzoeken.
Zij informeert belangstellend naar de voortgang, zoekt me op en blijft met me in gesprek. Kortom: een goede coach en een mooi mens.

Monique

Mijn anker teruggegeven

september 2014

Ontzettend bedankt voor je goede begeleiding. Je hebt me mijn anker in mezelf teruggegeven, of beter: me geholpen het terug te krijgen. Door je liefdevolle aandacht, mooie inzichten en goede aanwijzingen. Ik wens jou (en mezelf) nog een lang en leerrijk leven!

Anoniem